Zorgverzekering

Online zorgverzekering vergelijken

Vergelijk premie

Elk jaar jaar de beste zorgverzekering voor jouw situatie uitzoeken loont! Bij het zoeken naar een goede zorgverzekering is de premie vaak een belangrijke bepalende factor. Maar let op! Voor zorgverzekeringen met een lage premie kunnen beperkingen gelden, zoals de vergoedingen voor de te ontvangen zorg.

Wij helpen je graag verder bij het maken van een goede keuze. Om die reden lichten wij het aanbod van Ditzo en Nationale-Nederlanden toe en is er een online zorgvergelijker beschikbaar voor de vergelijking van meerdere verzekeraars.

Daarom kies je voor Ditzo

Een lage premie met vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen.

 • Zeer voordelige basisverzekering met keuze uit Goede Keuze (=naturapolis) of Vrije Keuze (=combinatie polis)
 • De gratis Pechvogelhulp ongevallendekking Fysio & Tand
 • Verdien tot 5 maanden premie terug op je aanvullende verzekering met het gezondheidsprogramma a.s.r. Vitality
 • Gezonde keuzes beloond: mooie kortingsacties, speciaal voor jou als Ditzo klant
 • Hoge waardering in de markt (8,2) voor het gemak van de Ditzo App
 • Binnen twee uur antwoord op al je vragen via WhatsApp (06-51677701)
Bereken premie
Daarom kies je voor Nationale-Nederlanden

De zorgverzekering van Nationale-Nederlanden doet meer dan de zorgrekening betalen. Je krijgt diverse extra services die je gewoon vanuit huis kunt gebruiken. En je profiteert via ons van korting op je premie en de gratis module Fit, die je helpt gezonder te leven.

 • Combinatiepolis: in de meeste gevallen 100% vergoeding
 • Gratis Fit module voor ondernemers
 • Diverse klantvoordelen, zoals korting op diverse sportscholen
 • Second opinion door een internationale specialist via Best Doctors®
 • Gezondheidslijn om 24/7 je medische vraag te stellen
 • Korting als je de premie per kwartaal, halfjaar of jaar betaalt
 • SkinVision app om snel verdachte huidplekjes te checken
 • 4% collectiviteitskorting op de basisverzekering
 • 20% collectiviteitskorting op aanvullende (tandarts)verzekering
Bereken premie
Meer zorgverzekeraars

Naast Nationale-Nederlanden en Dito zijn er natuurlijk nog meer zorgaanbieders. Middels onze online vergelijker krijg je de vergelijking te zien van:

 • VGZ
 • ONVZ
 • Stad Holland
 • De Amersfoortse en natuurlijk
 • Ditzo en
 • Nationale-Nederlanden
Vergelijk premie

Veel gestelde vragen

Waar moet ik op letten?

Verzekeraars ontwikkelden in de afgelopen jaren verschillende varianten op de basisverzekering. Het verschil zit dan niet in de dekking, maar bijvoorbeeld in de hoogte van de vergoeding die je ontvangt of de kosten van de eigen bijdrage. Dat komt mede door afspraken die de zorgverzekeraars maken met zorgverleners.

Als je zorg nodig hebt en je ontvangt die van een zorgverlener waar jouw verzekeraar geen afspraken mee heeft, dan heb je kans dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. In dat geval kan de premie van de basiszorgverzekering aantrekkelijk zijn, maar bij declareren van de kosten een onaangenaam prijskaartje hebben. Je dient dan een deel van de kosten zelf te betalen.

Wat is het verschil tussen een natura en restitutie polis bij een zorgverzekering?

Bij een naturapolis betaalt de zorgverzekeraar de zorgkosten rechtstreeks aan de zorgverlener. Maar alleen de zorg van zorgverleners waarmee de verzekeraar een contract heeft, wordt volledig vergoed. Zoek dit dus vooraf goed uit!

Bij een restitutiepolis krijg je bij elke zorgaanbieder een vergoeding en heb je meer keuzevrijheid. Ga je naar een zorgverlener waarmee geen contract is afgesloten, dan moet je vaak de rekening voorschieten. Deze kun je later bij jouw zorgverzekeraar declareren.

Lees verder..

Of bekijk deze video (op YouTube)

Bij welk ziekenhuis of zorgverlener kan ik terecht?

Ook hierbij geldt dat je op de dekking van je basiszorgverzekering moet kijken. Het kan namelijk zo zijn dat het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor jou geen prijsafspraak heeft met je gewenste zorgverzekeraar. Waardoor je alsnog een bedrag zelf moet betalen.

Controleer dus vooraf bij welke zorgverlener (ziekenhuis) je verwacht terecht te komen en of deze een afspraak heeft met je gewenste verzekeraar of dat je moet kiezen voor het ‘vrije keuze’ pakket van die verzekeraar.

De Goede Keuze zorgverzekering van Ditzo is bijvoorbeeld een natura polis en daarom is het verstandig om te controleren of de kosten van jouw gewenste zorgaanbieder vergoed worden. In Zorgzoeker van Ditzo vind je gemakkelijk zorgverleners en bekijk je jouw vergoeding.

Hoe duur is een zorgverzekering?

Daar gaat het veel mensen uiteindelijk om. Maak gebruik van onze vergelijken en ontdek welke verzekeraar voor jou het beste pakket heeft!

Zorgverzekering verplicht?

Het is voor iedereen in Nederland verplicht een zorgverzekering af te sluiten.

Wat is de gratis module Fit van Nationale-Nederlanden?

Om gezond(er) te leven biedt Nationale-Nederlanden jou de module Fit. Dit is een uitgebreid pakket om aan je gezondheid en vitaliteit te werken, met onder meer een persoonlijke gezondheidscheck en vitaliteitprogramma’s. Gratis bij de collectieve zorgverzekering via Verzekeringen24. Voor meer informatie over de module fit klik hier.

Wat houdt a.s.r. Vitality in bij de Ditzo Zorgverzekering?

Als zorgverzekeraar helpt Ditzo je graag bij het maken van gezonde keuzes op je eigen manier. Met het a.s.r. Vitality programma helpen de mensen van Vitality je meer te bewegen en word je hiervoor beloond: een steuntje in de rug voor het maken van gezonde keuzes. Spaar voor wekelijkse cadeaus, krijg een deel van je aanvullende zorgpremie terug en verdien je Apple Watch of Fitbit in 2 jaar terug.

Bij het sluiten van een zorgverzekering bij Ditzo ontvang je een gratis proef abonnement van 3 maanden op dit bewezen concept.

Meer vragen

Blog: Tips voor het kiezen van een passende zorgverzekering

Wist je dat een goede vergelijking al snel een besparing kan opleveren van € 100,- per jaar? Houd daarbij wel rekening met de juiste dekking en staar je niet blind op alleen de korting. Wij helpen je graag op weg met enkele tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering.

Profiteer van collectieve zorgverzekering
Via een zorgcollectief is jouw zorgverzekering in veel gevallen goedkoper. Ondanks de korting is het onnodig om een pakket te kiezen met een veel te uitgebreide vergoeding. De verleiding is groot, omdat je via het collectief dankzij de korting goedkoper uit bent.

Met deze tips maak je de juiste keuze

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?