Verzekeringen voor ondernemers in de bouw

De belangrijkste verzekeringen voor ondernemers in de bouw!

Wanneer jij als ondernemer in de bouw bezig bent kan er altijd wat fout gaan. Daarom is het handig om je te verzekeren tegen deze scenario’s. Hieronder een overzicht van de belangrijkste verzekeringen en wat deze precies dekken.  Ook is er een overzicht van veelgestelde vragen. 

Voor jou als ondernemer in de bouw
  • Snel je risico’s inzichtelijk met de risicoscan.
  • Je hoeft zelf niets meer uit te zoeken.
  • Zie welke bedrijfsverzekering je echt nodig hebt.
Start risicoscan
Bouwverzekeringen afsluiten via Verzekeringen24
  • Vergelijking van minimaal 5 verzekeraars.
  • Onafhankelijk en persoonlijk advies beoordeeld met een 8.4.
  • Goed verzekerd, tegen een scherpe premie.
Premie berekenen

De belangrijkste verzekeringen voor ondernemers in de bouw!

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering 

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is de belangrijkste verzekering voor ondernemers in de bouw. De AVB verzekert letselschade aan personen (schade aan personen, zowel overlijden als letsel) en zaakschade (schade aan spullen of onroerende goederen). Ook de financiële schade die uit deze schade voortvloeit, wordt ook gedekt door de AVB. 

In deze verzekering is het ook belangrijk dat opzicht is meeverzekerd! Lees hier waarom

Construction All Risk (CAR) verzekering
Een CAR verzekering is belangrijk wanneer je gaat bouwen, verbouwen of renoveren op een bouwterrein. Met deze verzekering is de materiële schade aan het werk tijdens de periode van bouwen gedekt. Naast deze schade wordt ook diefstal van bouwmaterialen van het bouwterrein gedekt.
(Bestel)autoverzekering

Ondernemers in de bouw gebruiken over het algemeen elke dag een motorvoertuig om mee te reizen en spullen te vervoeren. Hierbij is verplicht dat dit voertuig verzekerd is. Er zijn 3 soorten dekkingen. Je kan kiezen uit de WA-dekking, de WA+- dekking en de volledige CASCO dekking (ook wel all-risk genoemd). Bereken premie

Eigenvervoerverzekering

De autoverzekering dekt geen schade aan spullen (bijvoorbeeld gereedschap) die in de auto liggen tijdens een ongeval . De eigenvervoerverzekering vergoedt materiële schade en diefstal van goederen tijdens het verblijf in het vervoersmiddel. De verzekering dekt het de schade die ontstaat tijdens het in- en uitladen.

Rechtsbijstandverzekering 
Als ondernemer kan het voorkomen dat je juridische hulp nodig hebt bij conflicten met klanten, afnemers of inkopers. Deze juridische bijstand kan snel hoge kosten met zich meebrengen. Daarom adviseren wij een zakelijke rechtsbijstand verzekering. De dekking kan per verzekeringsmaatschappij verschillen.
Ongevallenverzekering 

De ongevallenverzekering is nodig bij gevaarlijke beroepen in de bouw. De ongevallenverzekering dekt een vooraf bepaald bedrag wanneer jij invalide wordt of komt te overlijden. De uitkering staat los van de daadwerkelijk geleden schade. 

Andere handige verzekeringen voor ondernemers in de bouw

Beroepsaansprakelijkheid

Mocht jij tijdens jou werk als ondernemer vaak advies geven of zelfs tekeningen maken dan loop jij het risico daarvoor aansprakelijkheid gesteld te worden. De normale bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt deze aansprakelijkheid niet. Hierdoor heb je deze verzekering nodig naast dus AVB in het geval dat je advies geeft. 

Inventaris/goederen­verzekering 

Is handig voor de ondernemer in de bouw met een dure inventaris of dure goederen. Deze verzekering vergoedt alle spullen die nodig zijn zodat je jouw werk kan verrichten als ondernemer in de Bouw.

Verzuim­verzekering

In het geval dat je personeel aanneemt is het handig om ook een verzuimverzekering af te sluiten. De dekking verschilt veel per verzekeraar. 

WEGAM/WABM Werkgeversaansprakelijkheid voor bestuurders van motorrijtuigen 

Deze verzekering dekt (letsel)schade van de werknemer wanneer deze (letsel)schade oploopt tijdens de werkzaamheden waar de werkgever verantwoordelijk voor is. 

Werkmaterialenverzekering 

Als ondernemer in de bouw heb je waarschijnlijk veel werkmaterialen. Deze materialen heb je nodig om de opdracht te kunnen uitvoeren. Mocht er dus wat met deze goederen gebeuren dan zal veel kosten met zich meebrengen. Tegen deze kosten kan je de werkmaterialen verzekering nemen. Deze vergoed de schade aan de werkmaterialen.  

Transportverzekering

Als ondernemer vervoer je niet altijd zelf de handelsgoederen of eigen spullen. Hierbij loopt je risico dat het fout gaat bij de andere partij. Voor de schade die je daarbij loopt kan jij je verzekeren.

Premie berekenen

Veel gestelde vragen

Maakt het nog verschil of ik ZZPer of MKBer ben?

Het ligt aan de soort verzekering of er een andere berekening voor MKBers of ZZPer is. Dit heeft te maken met dat MKBers meer mensen dekken met verzekeringen.

Kan ik alle verzekeringen los afsluiten?

Al deze verzekeringen zijn los van elkaar af te sluiten. Er is wel een korting als ze samen worden afgesloten.

Krijg ik korting als ik meerdere verzekeringen tegelijk afsluit?

Ja, als jij meerdere verzekeringen tegelijk afsluit dan krijg je pakketkorting. Deze korting kan oplopen tot 10%.

Kan ik mijn privé auto verzekering combineren met een zakelijke eigen vervoer verzekering?

Ja, het feit dat de auto privé is, zorgt niet dat er geen zakelijke verzekering kan worden afgesloten voor de spullen in de auto.

Heb ik nog een AVB nodig wanneer ik een CAR heb?

Ja, de AVB zorgt voor de schade aan de andere partij terwijl de CAR ook zorgt dat schade aan jezelf en jouw goederen wordt vergoed.

Verzekeraars die wij onder andere meenemen in onze vergelijking

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?