Bouwverzekeringen

De belangrijkste bouwverzekeringen voor ondernemers in de bouw!

Bouwverzekeringen

Wanneer jij als ondernemer in de bouw bezig bent, kan er altijd wat fout gaan. Daarom is het handig om je te verzekeren tegen deze scenario’s. Op deze pagina staat een overzicht van de belangrijkste bouwverzekeringen en wat deze verzekeringen precies dekken. 

Bouwverzekeringen voor jou als bouwondernemer

  • Maak snel je risico’s inzichtelijk met de risicoscan;
  • Zoek verder niets meer zelf uit;
  • Bovendien zie je welke verzekeringen je voor jouw bedrijf echt nodig hebt.

Bouwverzekeringen afsluiten via Verzekeringen24

  • Verzekeringen24 vergelijkt verzekeringen van minimaal 5 verzekeraars;
  • Geeft ook onafhankelijk en persoonlijk advies beoordeeld met een 8.4;
  • Bovendien word je goed verzekerd, tegen een scherpe premie.

Bereken je premie of start de risicoscan

Berekening hier eenvoudig jouw premie en ontvang uiterlijk de volgende werkdag per e-mail een premieberekening op maat

Bereken premie
ICT verzekeringen

Breng binnen enkele minuten de risico's voor jou als ondernemer in kaart en bekijk welke bedrijfsverzekeringen hierbij horen.

Start risicoscan

De belangrijkste bouwverzekeringen!

Andere handige bouwverzekeringen

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is de belangrijkste verzekering voor ondernemers in de bouw. De AVB verzekert letselschade aan personen (schade aan personen, zowel overlijden als letsel) en zaakschade (schade aan spullen of onroerende goederen). Ook de financiële schade die uit deze schade voortvloeit, wordt gedekt door de AVB. 

In deze verzekering is het ook belangrijk dat opzicht is meeverzekerd! Lees hier waarom.

Construction All Risk (CAR) verzekering

Een CAR verzekering is belangrijk wanneer je gaat bouwen, verbouwen of renoveren op een bouwterrein. Met deze verzekering is dus de materiële schade aan het werk tijdens de periode van bouwen gedekt. Naast deze schade wordt ook diefstal van bouwmaterialen van het bouwterrein gedekt.

(Bestel)autoverzekering

Ondernemers in de bouw gebruiken over het algemeen elke dag een motorvoertuig om mee te reizen en spullen te vervoeren. Hierbij is verplicht dat dit voertuig verzekerd is. Dit kan met een (bestel)autoverzekering. Er zijn 3 soorten dekkingen. Je kan kiezen uit de WA-dekking, de WA+- dekking en de volledige CASCO dekking (ook wel all-risk genoemd).

Eigen vervoerverzekering

De autoverzekering dekt geen schade aan spullen (bijvoorbeeld gereedschap) die in de auto liggen tijdens een ongeval. De eigen vervoerverzekering vergoedt materiële schade en diefstal van goederen tijdens het verblijf in het vervoersmiddel. De verzekering dekt dus de schade die ontstaat tijdens het in- en uitladen.

Rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer kan het voorkomen dat je juridische hulp nodig hebt bij conflicten met klanten, afnemers of inkopers. Deze juridische bijstand kan snel hoge kosten met zich meebrengen. Daarom adviseren wij een zakelijke rechtsbijstandverzekering. De dekking kan per verzekeringsmaatschappij verschillen.

Ongevallenverzekering

De ongevallenverzekering is nodig bij gevaarlijke beroepen in de bouw. De ongevallenverzekering dekt een vooraf bepaald bedrag wanneer jij invalide wordt of komt te overlijden. De uitkering staat dus los van de daadwerkelijk geleden schade. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Mocht jij tijdens jou werk als ondernemer vaak advies geven of zelfs tekeningen maken dan loop jij het risico daarvoor aansprakelijkheid gesteld te worden. De normale bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt deze aansprakelijkheid niet. Je hebt dus, naast een AVB, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig in het geval dat je advies geeft. 

Inventaris/goederen­verzekering

Een inventaris/goederenverzekering is handig voor de ondernemer in de bouw met een dure inventaris of dure goederen. Deze verzekering vergoedt alle spullen die nodig zijn zodat je jouw werk kan verrichten als ondernemer in de bouw.

Verzuim­verzekering

In het geval dat je personeel aanneemt is het handig om ook een verzuimverzekering af te sluiten. De dekking verschilt veel per verzekeraar. 

WEGAM/WABM Werkgeversaansprakelijkheid voor bestuurders van motorrijtuigen

Deze verzekering dekt (letsel)schade van de werknemer wanneer deze (letsel)schade oploopt tijdens de werkzaamheden waar de werkgever verantwoordelijk voor is. 

Werkmaterialenverzekering 

Als ondernemer in de bouw heb je waarschijnlijk veel werkmaterialen. Deze materialen heb je nodig om de opdracht te kunnen uitvoeren. Mocht er dus wat met deze goederen gebeuren, zal dit veel kosten met zich meebrengen. Tegen deze kosten kan je de werkmaterialenverzekering nemen. Deze verzekering vergoedt dus de schade aan de werkmaterialen.  

Transportverzekering

Als ondernemer vervoer je niet altijd zelf de handelsgoederen of eigen spullen. Hierbij loop je risico dat het fout gaat bij de andere partij. Voor de schade die je daarbij loopt kan jij je dus verzekeren met een transportverzekering.

Maakt het bij bouwverzekeringen uit of ik ZZP’er of MKB’er ben?

Bij bouwverzekeringen ligt het aan de soort verzekering of er een andere berekening voor ZZP’ers of MKB’ers is. Dit komt omdat MKB’ers meer mensen moeten dekken met verzekeringen.

Kan ik alle bouwverzekeringen los afsluiten?

Al deze bouwverzekeringen zijn los van elkaar af te sluiten. Echter is er wel een korting als de verzekeringen samen worden afgesloten.

Krijg ik korting als ik meerdere bouwverzekeringen tegelijk afsluit?

Als je meerdere bouwverzekeringen tegelijk afsluit krijg je pakketkorting. Deze korting kan oplopen tot 10%.

Heb ik nog een AVB nodig wanneer ik een CAR heb?

De AVB zorgt voor de schade aan de andere partij, terwijl de CAR ook zorgt dat de schade aan jezelf en jouw goederen wordt vergoed. Je hebt dus wel nog een AVB nodig.

Kan ik mijn privé autoverzekering combineren met een zakelijke eigen vervoerverzekering

Het feit dat de auto privé is, zorgt niet dat er geen zakelijke verzekering kan worden afgesloten voor de spullen in de auto. Je kan dus een privé autoverzekering combineren met een zakelijke eigen vervoerverzekering

Meer vragen

Bereken je premie of start de risicoscan

Berekening hier eenvoudig jouw premie en ontvang uiterlijk de volgende werkdag per e-mail een premieberekening op maat

Bereken premie
ICT verzekeringen

Breng binnen enkele minuten de risico's voor jou als ondernemer in kaart en bekijk welke bedrijfsverzekeringen hierbij horen.

Start risicoscan

Verzekeraars die wij onder andere meenemen in onze vergelijking

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?