ICT verzekeringen

De belangrijkste verzekeringen voor jou als ICT’er!

Premie berekenen

Ondernemen in de ICT-branche brengt verschillende voordelen met zich mee. Het is een branche waar nog altijd een flinke vraag naar is. Daarnaast bepaal je als ondernemer zelf je uurtarief en je eigen loopbaan. Maar een zelfstandige carrière brengt ook verantwoordelijkheden en risico’s met zich mee. Deze risico’s kunnen worden beperkt door verschillende verzekeringen af te sluiten. 

Op deze pagina helpen we je verder met welke verzekeringen onmisbaar zijn als ondernemer in de ICT-branche. 

Vind de passende ICT verzekering
  • Snel je risico’s inzichtelijk met de risicoscan.
  • Je hoeft zelf niets meer uit te zoeken.
  • Zie welke verzekering je echt nodig hebt.
Start risicoscan
Afsluiten via Verzekeringen24
  • Vergelijking van minimaal 5 verzekeraars.
  • Onafhankelijk en persoonlijk advies beoordeeld met een 8.4.
  • Goed verzekerd, tegen een scherpe premie.
Premie berekenen

De belangrijkste ICT verzekeringen in het kort

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade die je veroorzaakt  aan spullen van anderen, of als anderen letsel oplopen. Dit is de basisverzekering voor elke ondernemer. Het is niet verplicht, maar wel verstandig om als ondernemer  in de ICT deze verzekering af te sluiten. Het gevaar dat je aansprakelijk wordt gesteld voor dit type schade zit in een klein hoekje, maar de financiële consequentie kan groot zijn. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als ICT’er werk je met grote systemen en deadlines. Wanneer er vertragingen worden opgelopen bij opdrachten die erg belangrijk zijn, kan jij hiervoor aansprakelijk gesteld worden en moet je betalen voor de gemaakte kosten.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) biedt dekking voor de financiële schade door verkeerd advies of gemaakte fouten tijdens werkzaamheden. Je wordt beschermd tegen schadeclaims, oftewel de schade van anderen door fouten in jouw beroepsuitoefening worden gedekt.

Rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer werk je direct met klanten, er wordt dus niet gewerkt vanuit een bedrijf. Wanneer er een conflict plaatsvindt tussen jou en je klant, wil je hier niet alleen voor staan. Met de rechtsbijstandverzekering krijg je juridische bijstand, om zo niet in de papieren op te lopen wanneer je gebruik maakt van juridische hulp.

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de juridische adviesdeskTegen een kleine betaling per jaar heb je toegang tot juridisch advies. Dit is handig om op een kostenefficiënte manier antwoord te krijgen op jouw juridische vragen.  

Premie berekenen
Cyber risicoverzekering 

Als ICT’er werk je voornamelijk digitaal aan grote projecten en heb je toegang tot belangrijke systemen. Deze vorm van digitalisatie brengt cyberrisico’s met zich mee. Om jezelf te beschermen tegen de hoge kosten die een cyberhack met zich meebrengen, bestaat de cyber risicoverzekeringMedeze verzekering ben je beschermt tegen de gevolgen van bijvoorbeeld diefstal van gegevens, inbreuk op systemen, verlies van data, bedrijfsstilstand. 

Inventaris- en goederenverzekering 

Als ICT’er maak je gebruik van computers en andere dure benodigdheden bij het uitvoeren van het werk. Met een inventaris- en goederenverzekering wordt je bedrijfsinventaris verzekerd tegen risico’s van brand, storm, inbraak en diefstal. Deze verzekering kan geschieden op basis van nieuwwaarde.  

Bedrijfsschadeverzekering

Een bedrijfsschadeverzekering kan worden afgesloten wanneer de inventaris/goederen ook zijn verzekerd. Een bedrijfsschade is namelijk het gevolg van inventaris/goederen die zijn beschadigd. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf stil ligt en je hierdoor omzet misloopt. Deze verzekering biedt dekking tegen de financiële gevolgen van een vermindering/stagnatie van het productie- of bedrijfsproces.

Andere handige verzekeringen

Elektronicaverzekering

Als ICT’er bezit je waarschijnlijk veel prijzige spullen. Denk aan computers, randapparatuur en telefoons. De elektronicaverzekering dekt schade aan je elektronica.

Ongevallenverzekering 

Een ongeluk kan enorme gevolgen hebben voor jou en je gezin. Om de financiële kosten te dekken, bestaat de ongevallenverzekering. Een ongevallenverzekering biedt namelijk dekking als je blijvend invalide raakt of komt te overlijden door een ongeluk. 

Autoverzekering 

EeWA-autoverzekering is verplicht om af te sluiten, maar je kan er ook voor kiezen om tegen diefstal en eigen schade gedekt te zijn. Er bestaan dus verschillende typen autoverzekeringen, het ligt er maar net aan wat je precies verzekerd wil hebben. Wij bieden je de mogelijkheid om zelf een premievergelijking te maken voor particulier of zakelijke (bestel)auto. Kies de dekking, verzekeraar en premie die je zelf wilt. 

 

Lees er hier meer over 

Veelgestelde vragen

Welke verzekeringen zijn verplicht?

Een autoverzekering is de enige verzekering die verplicht is wanneer je een auto bezit. Echter is het gebruikelijk om de aansprakelijkheidsverzekering ook af te sluiten. Deze verzekering is niet verplicht, wel verstandig! Hoewel de kans op schadeclaims meestal klein is, kunnen de gevolgen heel groot zijn. Een fout van jou kan zomaar duizenden euro’s kosten.

Wat is het verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor schade aan spullen (ook wel zaken genoemd) of personen (dan wordt er gesproken over letselschade), waar je als ondernemer aansprakelijk voor wordt gesteld.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële schade die je als dienstverlener veroorzaakt als je een opdracht niet goed uitvoert, of als je verkeerd advies geeft.

Voor een verdere uitleg verwijzen we u door naar onze kennisbank waar een uitgebreide uitleg is geschreven met voorbeelden.

Lees hier er meer over

Hoeveel kost het om mijn auto te verzekeren?

Dat ligt aan verschillende factoren, denk hoeveel schadevrije jaren je hebt, de type verzekering die je kiest (WA, WA+diefstal, Allrisk) en de waarde van je auto.

Wanneer je de exacte premiekosten wil weten, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Waarom betaal ik prolongatiekosten?

Prolongatiekosten betaal je per prolongatie, oftewel bij elke verlenging. Dit zijn administratieve kosten die komen kijken bij het incasseren van de premie. Wanneer je per maand betaalt, worden de prolongatiekosten iedere maand in rekening gebracht. Wanneer je per jaar betaalt, betaal je deze kosten maar een keer.

Wat zijn poliskosten?

Poliskosten worden in rekening gebracht bij het opstellen van de polis. Dit zijn de administratiekosten die je betaalt voor het opmaken van de polis.

Verzekeraars die wij onder andere meenemen in onze vergelijking

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?