ICT verzekeringen

De belangrijkste ICT verzekeringen voor jou als ICT ondernemer!

Waarom ICT verzekeringen?

Ondernemen in de ICT-branche brengt verschillende voordelen met zich mee. Ook is het een branche waar nog altijd een flinke vraag naar is. Verder bepaal je als ondernemer zelf je uurtarief en je eigen loopbaan. Maar een zelfstandige carrière brengt ook verantwoordelijkheden en risico’s met zich mee. Echter kunnen deze risico’s worden beperkt door verschillende ICT verzekeringen af te sluiten. Op deze pagina helpen we je verder met welke ICT verzekeringen onmisbaar zijn als ondernemer in de ICT-branche. 

Vind de passende ICT verzekeringen

  • Maak snel je risico’s inzichtelijk met de risicoscan;
  • Zoek verder niets meer zelf uit;
  • Bovendien zie je welke verzekeringen je voor jouw bedrijf echt nodig hebt.

ICT verzekeringen afsluiten via Verzekeringen24

  • Verzekeringen24 vergelijkt verzekeringen van minimaal 5 verzekeraars;
  • Geeft ook onafhankelijk en persoonlijk advies beoordeeld met een 8.4;
  • Bovendien word je goed verzekerd, tegen een scherpe premie.

Bereken je premie of start de risicoscan

Berekening hier eenvoudig jouw premie en ontvang uiterlijk de volgende werkdag per e-mail een premieberekening op maat

Bereken premie
ICT verzekeringen

Breng binnen enkele minuten de risico's voor jou als ondernemer in kaart en bekijk welke bedrijfsverzekeringen hierbij horen.

Start risicoscan

De belangrijkste ICT verzekeringen in het kort

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade die je veroorzaakt aan spullen van anderen of als anderen letsel oplopen. Dit is de basisverzekering voor elke ondernemer. Het is niet verplicht, maar wel verstandig om als ondernemer in de ICT deze verzekering af te sluiten. Het gevaar dat je aansprakelijk wordt gesteld voor dit type schade zit in een klein hoekje, maar de financiële consequentie kan groot zijn. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als ICT’er werk je met grote systemen en deadlines. Wanneer er vertragingen worden opgelopen bij opdrachten die erg belangrijk zijn, kan jij hiervoor aansprakelijk gesteld worden en moet je betalen voor de gemaakte kosten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) biedt dekking voor de financiële schade door verkeerd advies of gemaakte fouten tijdens werkzaamheden. Je wordt dus beschermd tegen schadeclaims, oftewel de schade van anderen door fouten in jouw beroepsuitoefening worden gedekt.

Bedrijfsschadeverzekering

Een bedrijfsschadeverzekering kan worden afgesloten wanneer de inventaris/goederen ook zijn verzekerd. Een bedrijfsschade is namelijk het gevolg van inventaris/goederen die zijn beschadigd. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf stil ligt en je hierdoor omzet misloopt. Deze verzekering biedt dekking tegen de financiële gevolgen van een vermindering/stagnatie van het productie- of bedrijfsproces.

Cyber risicoverzekering

Als ICT’er werk je voornamelijk digitaal aan grote projecten en heb je toegang tot belangrijke systemen. Deze vorm van digitalisatie brengt cyberrisico’s met zich mee. Om jezelf te beschermen tegen de hoge kosten die een cyberhack met zich meebrengen, bestaat de cyber risicoverzekeringMedeze verzekering ben je dus beschermt tegen de gevolgen van bijvoorbeeld diefstal van gegevens, inbreuk op systemen, verlies van data en ook bedrijfsstilstand. 

Rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer werk je direct met klanten, er wordt dus niet gewerkt vanuit een bedrijf. Als er een conflict plaatsvindt tussen jou en je klant, wil je hier niet alleen voor staan. Met de rechtsbijstandverzekering krijg je juridische bijstand, om zo niet in de papieren op te lopen wanneer je gebruik maakt van juridische hulp.

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de juridische adviesdeskTegen een kleine betaling per jaar heb je toegang tot juridisch advies. Dit is handig om op een kostenefficiënte manier antwoord te krijgen op jouw juridische vragen.  

Inventaris- en goederenverzekering

Als ICT’er maak je gebruik van computers en andere dure benodigdheden bij het uitvoeren van het werk. Met een inventaris- en goederenverzekering word je bedrijfsinventaris verzekerd tegen risico’s van brand, storm, inbraak en diefstal. Deze verzekering kan geschieden op basis van nieuwwaarde.  

Andere handige ICT verzekeringen

Elektronicaverzekering

Als ICT’er bezit je waarschijnlijk veel prijzige spullen. Denk aan computers, randapparatuur en telefoons. De elektronicaverzekering dekt schade aan je elektronica.

Autoverzekering 

EeWA-autoverzekering is verplicht om af te sluiten, maar je kan er ook voor kiezen om tegen diefstal en eigen schade gedekt te zijn. Er bestaan dus verschillende typen autoverzekeringen, het ligt er maar net aan wat je precies verzekerd wil hebben. Wij bieden je de mogelijkheid om zelf een premievergelijking te maken voor particulier of zakelijke (bestel)auto. Kies de dekking, verzekeraar en premie die je zelf wilt.

Ongevallenverzekering 

Een ongeluk kan enorme gevolgen hebben voor jou en je gezin. Om de financiële kosten te dekken, bestaat de ongevallenverzekering. Een ongevallenverzekering biedt namelijk dekking als je blijvend invalide raakt of komt te overlijden door een ongeluk. 

Welke verzekeringen zijn verplicht voor een ICT ondernemer?

Een autoverzekering is de enige ICT verzekering die verplicht is wanneer je een auto bezit. Echter is het gebruikelijk om de aansprakelijkheidsverzekering ook af te sluiten. Deze verzekering is niet verplicht, maar wel verstandig! Hoewel de kans op schadeclaims meestal klein is, kunnen de gevolgen heel groot zijn. Een fout van jou kan zomaar duizenden euro’s kosten.

Hoeveel kost een ICT verzekering voor mijn auto?

De kosten van een ICT verzekering voor je auto ligt aan verschillende factoren. Denk hierbij aan hoeveel schadevrije jaren je hebt of de type verzekering die je kiest (WA, WA+diefstal, Allrisk). Denk ook aan de waarde van je auto. Vraag een vrijblijvende offerte aan wanneer je de exacte premiekosten wil weten.

Waarom betaal ik bij ICT verzekeringen prolongatiekosten?

Prolongatiekosten bij ICT verzekeringen betaal je per prolongatie, dus bij elke verlenging. Dit zijn administratieve kosten die komen kijken bij het incasseren van de premie. Indien je per maand betaalt, worden de prolongatiekosten iedere maand in rekening gebracht. Als je per jaar betaalt, betaal je deze kosten maar één keer.

Wat zijn de poliskosten bij ICT verzekeringen?

Poliskosten bij ICT verzekeringen worden in rekening gebracht bij het opstellen van de polis. Dit zijn dus de administratiekosten die je betaalt voor het opmaken van de polis.

Meer vragen

Bereken je premie of start de risicoscan

Berekening hier eenvoudig jouw premie en ontvang uiterlijk de volgende werkdag per e-mail een premieberekening op maat

Bereken premie
ICT verzekeringen

Breng binnen enkele minuten de risico's voor jou als ondernemer in kaart en bekijk welke bedrijfsverzekeringen hierbij horen.

Start risicoscan

Verzekeraars die wij onder andere meenemen in onze vergelijking

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?