Timmerman verzekeringen

Ontdek welke verzekeringen jij als timmerman nodig hebt!

Waarom Timmerman verzekeringen?

Als timmerman loop je tegen meerdere risico’s aan. Veel kan er namelijk fout gaan. Ook kunnen de kosten hiervan hoog oplopen. Als je niet verzekerd bent kan dit ernstige gevolgen hebben. Daarom is het handig om je tegen meerdere risico’s in te dekken. Op deze pagina vind je de belangrijkste timmerman verzekeringen.

Timmerman verzekeringen voor jou als ondernemer

  • Maak snel je risico’s inzichtelijk met de risicoscan;
  • Zoek verder niets meer zelf uit;
  • Bovendien zie je welke verzekeringen je voor jouw bedrijf echt nodig hebt.

Timmerman verzekeringen afsluiten via Verzekeringen24

  • Verzekeringen24 vergelijkt verzekeringen van minimaal 5 verzekeraars;
  • Geeft ook onafhankelijk en persoonlijk advies beoordeeld met een 8.4;
  • Bovendien word je goed verzekerd, tegen een scherpe premie.

Bereken je premie of start de risicoscan

Berekening hier eenvoudig jouw premie en ontvang uiterlijk de volgende werkdag per e-mail een premieberekening op maat

Bereken premie
ICT verzekeringen

Breng binnen enkele minuten de risico's voor jou als ondernemer in kaart en bekijk welke bedrijfsverzekeringen hierbij horen.

Start risicoscan

De belangrijkste timmerman verzekeringen

Andere handige timmerman verzekeringen

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Om letselschade aan personen en zaakschade te verzekeren is het belangrijk om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Onder letselschade aan personen valt zowel schade aan personen als het overlijden aan letsel. Onder zaakschade valt schade aan spullen of schade aan onroerende goederen. Tevens wordt ook de financiële schade gedekt die volgt uit de hiervoor genoemde schademogelijkheden.

Rechtsbijstandsverzekering

Helaas komt het soms voor dat er conflicten ontstaan tussen jou en leveranciers, klanten en andere groepen waarmee je samenwerkt. Soms zal hierbij juridische hulp nodig zijn. De kosten kunnen dan ook hoog oplopen. Hiervoor kan je je verzekeren. Dit betreft de rechtsbijstandsverzekering. Bij elke verzekering verschilt de dekking van de verzekering.

Construction All Risk (CAR) verzekering

Vaak renoveert, vernieuwt of bouwt een timmerman op een bouwterrein. Hierbij kan materiële schade ontstaan aan de verrichte werkzaamheden. Hiernaast kunnen bouwmaterialen ook gestolen worden. Zowel de diefstal van deze materialen als de schade aan verrichte werkzaamheden kan vergoed worden met een CAR verzekering.

(Bestel)autoverzekering

Bijna alle timmermannen gebruiken een motorvoertuig om hun spullen van de ene plek naar de andere plek te verplaatsen. Het verzekeren van een motorvoertuig is verplicht. Dit kan met een autoverzekering. Bij het afsluiten van een autoverzekering kan je kiezen uit drie verschillende dekkingen. Deze dekkingen zijn een WA-dekking, een WA+- dekking en de volledig CASCO dekking.

Eigen vervoerverzekering

Tijdens het vervoeren van goederen en overige spullen met het motorvoertuig kan er materiële schade ontstaan. Ook is het mogelijk dat er goederen en spullen gestolen kunnen worden. Niet alleen tijdens het vervoeren kan dit allemaal gebeuren, maar ook tijdens het in- en uitladen. Door een eigen vervoerverzekering af te sluiten, zullen de kosten voor al deze mogelijke oorzaken vergoed worden. Echter zal er niks vergoed worden indien er sprake is van een ongeval.

Inventaris/goederenverzekering

Vaak kunnen de kosten voor de inventaris en goederen hoog oplopen. Dit gaat ook gepaard met de soort opdracht. Echter kan er ook schade ontstaan aan deze inventaris en goederen. Je kan je voorstellen dat ook deze kosten hoog kunnen oplopen. Verzeker je daarom met een inventaris/goederenverzekering.

Werkmaterialenverzekering

Voor het vak timmermanschap heb je veel werkmaterialen nodig. Zonder deze materialen kunnen opdrachten van de klant niet vervuld worden. Het is dus zeer onhandig als je bezig bent met een opdracht en de materialen lopen schade op. Niet alleen heb je nieuwe materialen nodig, maar de opdracht kan ook niet volgens plan uitgevoerd worden. Dit brengt kosten met zich mee. Een werkmaterialenverzekering dekt deze kosten in.

Transportverzekering

Soms zijn de handelsgoederen of eigen spullen te groot of teveel om zelf te vervoeren. Soms is er een andere reden waarom deze goederen en spullen niet zelf vervoerd kunnen worden. Aan het vervoeren van deze goederen en spullen zitten ook risico’s gebonden. Hierbij kan dus schade ontstaan. Deze schade is in te dekken met een transportverzekering.

Wat dekt een werkmaterialenverzekering precies?

Wat een werkmaterialenverzekering precies dekt, hangt af van de dekking die afgesloten is. Je kan bij het afsluiten van deze verzekering namelijk kiezen uit meerdere dekkingen. Ten eerste heb je de dekking Casco beperkt. Ook heb je de dekking Casco standaard. Tot slot heb je de dekking Casco uitgebreid. Lees er hier meer over.

Wat is het verschil tussen een inventaris/goederenverzekering en een werkmaterialenverzekering?

Een inventaris/goederenverzekering biedt dekking voor een risicoadres. Een werkmaterialenverzekering biedt juist dekking voor het werkmateriaal dat gebruikt wordt voor een klus. Ook is het handig om een werkmaterialenverzekering af te sluiten, omdat dit materiaal voor meerdere opdrachten gebruikt wordt.

Welke voordelen zitten gebonden aan het afsluiten van meerdere timmerman verzekeringen tegelijk?

Door het afsluiten van meerdere timmerman verzekeringen op hetzelfde moment kan je pakketkorting ontvangen. Deze korting verschilt en kan maximaal oplopen tot 10%. Lees er hier meer over.

Welke timmerman verzekeringen zijn verplicht?

De enige verzekering die verplicht is om af te sluiten, is de autoverzekering. Het is namelijk verplicht om voor elk motorvoertuig een autoverzekering af te sluiten. Verder zijn andere verzekeringen niet verplicht. Echter raden we aan om in ieder geval een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is namelijk de basisverzekering voor iedere ondernemer.

Op welke manier moet de premie van de timmerman verzekering betaald worden?

De premie van iedere verzekering betaal je door middel van een automatische incasso. Ook kan je hierbij zelf een betalingstermijn kiezen. Dit betekent dat je zelf kan bepalen of je bijvoorbeeld maandelijks, om het half jaar of ieder jaar betaalt.

Meer vragen

Bereken je premie of start de risicoscan

Berekening hier eenvoudig jouw premie en ontvang uiterlijk de volgende werkdag per e-mail een premieberekening op maat

Bereken premie
ICT verzekeringen

Breng binnen enkele minuten de risico's voor jou als ondernemer in kaart en bekijk welke bedrijfsverzekeringen hierbij horen.

Start risicoscan

Verzekeraars die wij onder andere meenemen in onze vergelijking

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?