Steigerbouwer verzekeringen

Ontdek welke verzekeringen jij als steigerbouwer nodig hebt!

Steigerbouwer verzekeringen

Als steigerbouwer zullen er altijd risico’s zijn. Ook heeft dit beroep een hoog aantal risico’s. Hierom is het dan ook belangrijk om je tegen deze risico’s in te dekken. Welke steigerbouwer verzekeringen jij precies nodig hebt, vind je op deze pagina.

Steigerbouwer verzekeringen voor jou als ondernemer

  • Maak snel je risico’s inzichtelijk met de risicoscan;
  • Zoek verder niets meer zelf uit;
  • Bovendien zie je welke verzekeringen je voor jouw bedrijf echt nodig hebt.

Steigerbouwer verzekeringen afsluiten via Verzekeringen24

  • Verzekeringen24 vergelijkt verzekeringen van minimaal 5 verzekeraars;
  • Geeft ook onafhankelijk en persoonlijk advies beoordeeld met een 8.4;
  • Bovendien word je goed verzekerd, tegen een scherpe premie.

Vraag offerte aan

Vul dit formulier (digitaal) in en stuur dit per e-mail naar info@verzekekeringen24.nl en ontvang spoedig een scherpe premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Vul offerte formulier in
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Berekening hier eenvoudig je premie voor jouw verzekeringen. Ontvang hierbij als ondernemer uiterlijk de volgende werkdag per e-mail een premieberekening op maat.

Bereken premie

De belangrijkste bouwverzekeringen!

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is de basisverzekering voor iedere ondernemer in elke branche. Dit geldt dus ook voor steigerbouwers. Deze verzekering dekt ten eerste letselschade aan personen. Dit is bijvoorbeeld schade aan personen, letsel, maar ook het sterven van iemand. Hiernaast is ook zaakschade gedekt. Denk hierbij aan schade aan spullen, maar ook schade aan onroerende goederen. Lees vervolgens hier waarom het essentieel is dat opzicht wordt meeverzekerd. 

Eigen vervoerverzekering

Ook al heb je een autoverzekering, worden de spullen in de auto die schade leiden tijdens een ongeval niet verzekerd. Het is dan ook verstandig om een eigen vervoerverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt namelijk in dit geval de schade. Ook wordt de schade gedekt die aan deze spullen ontstaan tijdens het in- en uitladen.

Inventaris/goederen­verzekering

Indien je als steigerbouwer gebruikmaakt van een prijzige inventaris of goederen is het verstandig om een inventaris/goederenverzekering te nemen. Hierbij worden deze spullen goed verzekerd en kan je zorgeloos verder je werk verrichten.

Construction All Risk (CAR) verzekering

Als steigerbouwer bouw je vaak op het bouwterrein. Hiernaast is materiële schade mogelijk tijdens de bouwperiode. Met een CAR verzekering wordt deze schade gedekt. Verder wordt ook de diefstal van bouwmaterialen, die liggen op het bouwterrein, gedekt.

Rechtsbijstandverzekering

Er bestaat een kans dat botsingen ontstaan tussen jou en je klanten of andere partijen. Soms zal je hierbij juridische hulp nodig hebben. Echter kan deze hulp resulteren in hoge kosten. Sluit hierom een zakelijke rechtsbijstandverzekering af. Wat precies de dekking hierbij is, verschilt per verzekeraar.

Andere handige bouwverzekeringen

(Bestel)autoverzekering

Het verzekeren van je motorvoertuig die je gebruikt voor werk is verplicht. Deze verzekering wordt ook wel een (bestel)autoverzekering genoemd. Bij deze verzekering is keuze uit drie verschillende soorten dekkingen. Je hebt namelijk de WA-dekking, de WA+- dekking en de volledige CASCO dekking. Een andere benaming voor deze laatste dekking is een all-risk dekking.

Werkmaterialenverzekering 

Een steigerbouwer gaat te werk met veel materialen. Deze materialen zijn essentieel voor dit beroep. Het is dus belangrijk om een werkmaterialenverzekering af te sluiten. Er kan namelijk schade ontstaan aan je werkmaterialen en deze schade kan hoog oplopen in de kosten. Het is dus handig om je in te dekken tegen deze kosten.

Gelden voor een mkb’er andere steigerbouwer verzekeringen dan voor een zzp’er?

Over het algemeen zijn dezelfde steigerbouwer verzekeringen van toepassing op beide soorten ondernemingen. Echter is het belangrijk dat een mkb’er ook kijkt naar verzekeringen voor personeel.

Hoe betaal ik de premie over mijn steigerbouwer verzekeringen?

De premie wordt door de verzekeringsmaatschappij automatisch van de rekening afgeschreven. Het is dus belangrijk om voldoende geld op de rekening te houden voor de automatische incasso. Wanneer dit gebeurd ligt aan de betalingstermijn waarvoor je hebt gekozen tijdens het afsluiten van de verzekering.

Wat zijn prolongatiekosten?

Prolongatiekosten zijn de administratieve kosten per prolongatie. De prolongatie wordt bepaald door het betalingstermijn. Per prolongatie en dus per automatische incasso van de premie worden administratieve kosten (prolongatiekosten) in rekening gebracht.

In welke gebieden zijn mijn steigerbouwer verzekeringen van toepassing?

Per verzekering gelden verschillende dekkingsgebieden. Bij sommige verzekering gelden bestaande dekkingsgebieden en bij andere verzekeringen moet je zelf bepalen op welke dekkingsgebieden je verzekering van toepassing is. Hierbij kan je bijvoorbeeld kiezen voor een huisadres, Nederland, maar ook Europa.

Is het mogelijk om meerdere steigerbouwer verzekeringen tegelijk af te sluiten?

Ja, het is mogelijk om meerdere verzekeringen tegelijk af te sluiten. Meerdere verzekeringen worden bijvoorbeeld ook op deze pagina aangeraden. Ook kan pakketkorting ontvangen als je meerdere verzekeringen tegelijk afsluit. Verder kan je ook verschillende verzekeringen bij verschillende verzekeraars afsluiten.

Meer vragen

Vraag offerte aan

Vul dit formulier (digitaal) in en stuur dit per e-mail naar info@verzekekeringen24.nl en ontvang spoedig een scherpe premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Vul offerte formulier in
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Berekening hier eenvoudig je premie voor jouw verzekeringen. Ontvang hierbij als ondernemer uiterlijk de volgende werkdag per e-mail een premieberekening op maat.

Bereken premie

Verzekeraars die wij onder andere meenemen in onze vergelijking

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?