Preventiemaatregelen

Producten en diensten om schade in je bedrijf te voorkomen

Wij helpen ondernemers met het afdekken van de risico’s, bedrijfsverzekeringen maken hier onderdeel van uit. Daarbij willen wij jullie helpen met het treffen van preventiemaatregelen zodat een verzekeraar wellicht niet eens in actie hoeft te komen.

Alle verzekeraars stellen eisen aan de preventiemaatregelen die je als ondernemer moet treffen om aan de verzekeringsvoorwaarden van de verzekeraar te voldoen. Het niet voldoen aan deze preventie-eisen betekent dat de verzekeraar een eventuele schadevergoeding niet (volledig) hoeft uit te keren.

In de offerte en het polisblad van jouw brandverzekering (inventaris- en goederen- of gebouwenverzekering) staat dit opgenomen bij het onderdeel clausules. 

Daarom je preventiemaatregelen
  • Verzekeraars verwachten vaak dat je (preventie)maatregelen genomen hebt om je risico te beperken.
  • Veilige werkvloer voor personeel en klanten creëren.
  • Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Voorwaarden opstellen

Hoewel in de polis meestal geen verplichting (voor dekking) tot het gebruik van algemene voorwaarden ten opzichte van opdrachtgevers is opgenomen, gaat de verzekeraar er vanuit dat je in de regel voor rechtstreekse opdrachten (niet via tussenkomst / interimmanagementbureau) jouw algemene voorwaarden overeenkomt met je opdrachtgevers; vanuit het oogpunt van risicobewustzijn en risicomanagement.

Waarom voorwaarden opstellen?

Elke aansprakelijkheidsverzekering kent een maximaal verzekerd bedrag. Wanneer jij in jouw voorwaarden geen maximaal bedrag opneemt kan schade boven het verzekerd bedrag voor eigen rekening komen. Zo zijn er verschillende situaties die beperkt zijn verzekerd of worden uitgesloten. Door de (leverings)voorwaarden hierop aan te passen bescherm jij jezelf.

Wij hebben hierover het een en ander al uitgewerkt in onze Kennisbank.

Lees er hier meer over

Er zijn verschillende bedrijven (online) te vinden die je helpen met opstellen van goede voorwaarden, zoals MKBrecht of DAS.

Beveiliging / alarm

Hiervoor werken wij samen met Een Veilig Gevoel. Zij zijn de gecertificeerde beveiligingspartner van ondernemers en nemen de beveiliging van je bedrijf volledig uit handen. Dit doen zij met verschillende diensten, zoals camerabeveiliging, alarm, toegangscontrole, deurintercom, AED en mistgenerator.

Waarom je bedrijf beveiligen?
  • Verzekeraars verwachten vaak dat je (preventie)maatregelen genomen hebt om je risico te beperken. Geen maatregelen = geen dekking.
  • Veilige werkvloer voor personeel en klanten creëren.
  • Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Ondernemers gaan met Een Veilig Gevoel een Abonnement op Veiligheid aan. Dit kan al vanaf € 14,95 per maand. Je doet geen investering vooraf, maar betaalt een vast bedrag per maand dat inclusief alle service, monitoring, installatie en onderhoud is. Een Veilig Gevoel biedt betaalbare beveiliging voor alle bedrijven.

Meer informatie

Verzekeringen24 raadt je aan om vrijblijvend een afspraak te maken met een adviseur van Een Veilig Gevoel. Zij komen dan bij je langs.

Maak een afspraak

Brandpreventie

Hiervoor werken wij samen met Koopman Brandpreventie. Zij kunnen op het gebied van brandpreventie eigenlijk alles voor je betekenen, zoals het adviseren & onderhouden van kleine blusmiddelen, leveren van noodverlichting, rookmelders en het maken van ontruimingsplannen.

Waarom kiezen voor Koopman Brandpreventie?
  • Zij ontzorgen je volledig op brandpreventie maatregelen
  • Koopman Brandpreventie is een gecertificeerd bedrijf en werkt alleen met de beste producten en systemen die in de markt verkrijgbaar zijn.
  • Heldere/scherpe prijzen.

Wij raden je aan om goede brandpreventie maatregelen te nemen (die aansluiten bij je bedrijfsverzekering). Koopman Brandpreventie helpt je hier bij met een goed een eerlijk advies, waar je onderneming in Nederland ook gevestigd is.

Meer informatie

Verzekeringen24 raadt je aan om vrijblijvend een afspraak te maken met een adviseur van Koopman Brandpreventie. Zij nemen dan contact met je op.

Maak een afspraak

Veel gestelde vragen

Waarom camera en alarm beveiliging?

Camera’s en een alarm in je bedrijf hebben een preventieve werking op ongenode gasten. De beveiligingsbordjes aan jouw pand worden door iedereen opgemerkt. Zodra zij in de gaten hebben dat je beveiliging van hoge kwaliteit is, lopen zij liever door. Op deze manier werkt een goede beveiliging niet alleen wanneer zij al binnen zijn, maar ook ter preventie.

Wat biedt Een Veilig Gevoel?

Verschillende diensten, zoals camerabeveiliging, alarm, toegangscontrole, deurintercom, AED en mistgenerator.

Voor wie?

Veel ondernemers in de detailhandel en horeca maar ook in andere branches hebben in de afgelopen periode voor deze diensten gekozen. Zij zijn inmiddels optimaal beveiligd, tegen geringe kosten.

Wat kost een abonnement op Veiligheid?

Dat verschilt per dienst. Een abonnement kan al vanaf € 14,95 per maand. Je doet geen investering vooraf, maar betaalt een vast bedrag per maand dat inclusief alle service, monitoring, installatie en onderhoud is. Bekijk de verschillende diensten en prijzen.

Wat zijn veelvoorkomende brand preventie eisen?

Heb je voldoende blusmiddelen? Bevatten deze een sticker met een keuringsdatum of wordt jouw logboek na iedere controle keurig bijgewerkt?

Heb je een brandmeldinstallatie met doormelding naar de particuliere alarmcentrale?verzekeraars kunnen deze eisen.

Wat kost de brand preventie?

Dat verschilt per dienst. Neem hiervoor contact op met Koopman Brandpreventie.

Meer vragen

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?