Personeelsverzekeringen

De belangrijkste verzekeringen indien je personeel hebt!

Premie berekenen

Welke personeelsverzekeringen heb ik nodig?

Personeel zorgt (waarschijnlijk) voor meer omzet, maar ook voor meer risico’s. Denk aan een werknemer die langdurig ziek wordt. Of een ongeval op het werk, waardoor je vervolgens kosten maakt als werkgever.

Het zijn risico’s die je als ondernemer voor eigen rekening kunt nemen, maar waar je je ook voor kunt verzekeren. Met personeelsverzekeringen dek je deze risico’s af. Maar waar moet je beginnen en wat heb je nou echt nodig? Wij helpen je bij het vinden van de passende personeelsverzekeringen.

7 personeelsverzekeringen

Zoals altijd zijn er de grote en kleine risico’s die afgedekt kunnen worden. In totaal zien wij 7 personeelsverzekeringen, 3 noodzakelijke die de grote risico’s afdekken en 4 verzekeringen die de overige risico’s afdekt.

3 noodzakelijke personeelsverzekeringen
 • Ziekteverzuimverzekering
  Een zieke of arbeidsongeschikte werknemer kan je onderneming veel geld kosten. Het loon van die werknemer moet je namelijk twee jaar lang doorbetalen. Dit risico verzeker je met een ziekteverzuimverzekering.
 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  Als werkgever ben je meestal aansprakelijk voor schade door fouten, nalatigheden of onvoorzichtigheid van personeel. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt de kosten hiervoor af.
 • Wegam/Wegas verzekering
  De Wegam/Wegas verzekering dekt de aansprakelijkheid van de werkgever voor schade aan de werknemer wanneer de werknemer een ongeval overkomt en daarbij schade of letstel oploopt.
4 overige personeelsverzekeringen
 • Rechtsbijstandverzekering
  Als werkgever loop je het risico verwikkeld te raken in een arbeidsconflict. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische bijstand, ook bij dreigende (arbeids)conflicten. Daarmee voorkom je dat dit in de papieren loopt.
 • Collectieve WIA-verzekering
  Arbeidsongeschiktheid heeft namelijk grote financiele gevolgen voor jezelf als werkgever, maar dus ook voor je werknemer. Je werknemer kan zelfs onder bijstandsniveau komen. Met een WIA-verzekering biedt je financiële zekerheid.
 • Nabestaandenverzekering
  De nabestaandenverzekering vangt een belangrijke terugval in inkomen op en biedt een uitkering aan de partner als een medewerker zou overlijden.
 • Zakenreisverzekering collectief
  De Zakenreisverzekering Collectief is een uitgebreide verzekering voor bedrijven met meerdere zakelijke reizigers. Een gewone reisverzekering biedt geen dekking tijdens deze reizen.

Veel gestelde vragen

Waarom personeelsverzekeringen?

De financiële consequenties van een zieke werknemer of een schade veroorzaakt door een werknemer zijn vaak te groot om geen passende personeelsverzekering af te sluiten.

Voor wie?

Voor alle ondernemingen die personeel in loondienst hebben. Het maakt niet uit of dit er nu 1 of 100 zijn.

Wat kost het?

Dit verschilt echt per verzekering. De premie wordt oa bepaald door de aard van het beroep, de omvang van het bedrijf, het verzekerde bedrag en de omzet. Vul het formulier in om vrijblijvend een premieberekening te ontvangen.

Meer vragen

Premie berekenen

Premie berekenen

Welke verzekeraars vergelijken wij?

+ nog 33 andere aanbieders

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?