Dakdekker verzekeringen

Bekijk hier de belangrijkste verzekeringen voor jou als dakdekker!

Waarom dakdekker verzekeringen?

Het beroep dakdekker neemt veel risico’s met zich mee. Zo gebruiken dakdekkers bijvoorbeeld zwaar gereedschap op hoogte waarmee makkelijk schade kan ontstaan. Om je voor deze risico’s in te dekken, is het dus verstandig om de juiste dakdekker verzekeringen af te sluiten. Welke verzekeringen dit zijn, vind je op deze pagina.

Dakdekker verzekeringen voor jou als ondernemer

  • Maak snel je risico’s inzichtelijk met de risicoscan;
  • Zoek verder niets meer zelf uit;
  • Bovendien zie je welke verzekeringen je voor jouw bedrijf echt nodig hebt.

Dakdekker verzekeringen afsluiten via Verzekeringen24

  • Verzekeringen24 vergelijkt verzekeringen van minimaal 5 verzekeraars;
  • Geeft ook onafhankelijk en persoonlijk advies beoordeeld met een 8.4;
  • Bovendien word je goed verzekerd, tegen een scherpe premie.

Vraag offerte aan

Vul dit formulier (digitaal) in en stuur dit per e-mail naar info@verzekekeringen24.nl en ontvang spoedig een scherpe premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Vul offerte formulier in
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Berekening hier eenvoudig je premie voor jouw verzekeringen. Ontvang hierbij als ondernemer uiterlijk de volgende werkdag per e-mail een premieberekening op maat.

Bereken premie

De belangrijkste dakdekker verzekeringen!

Andere handige dakdekker verzekeringen

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is essentieel voor dakdekkers. De AVB verzekert namelijk letselschade aan personen (schade aan personen, zowel overlijden als letsel) en zaakschade (schade aan spullen of onroerende goederen). De risico’s hierop zijn namelijk meestal groter dan bij andere beroepen. Ook de financiële schade die uit deze schade voortvloeit, wordt gedekt door de AVB. 

Voor dakdekkers is dit een verzekering met een hoge premie. Om die reden werken wij samen met ACL Verzekeringen. Zij hebben voor deze verzekering een scherpe premie. Vul dit formulier (digitaal) in en stuur het per e-mail naar info@verzekering24.nl om vrijblijvend een offerte van ACL Verzekeringen te ontvangen.

Eigen vervoerverzekering

De meeste dakdekkers verplaatsen zich met een (bestel)bus. Tijdens het verblijf van de goederen in deze bus is het echter mogelijk dat spullen gestolen worden of dat er materiële schade ontstaat. De eigen vervoerverzekering dekt deze schade. Verder dekt deze verzekering dus ook de schade die tijdens het inladen en uitladen kan ontstaan. Let hierbij op dat de autoverzekering geen materiële schade aan spullen dekt die het gevolg zijn van een ongeval.

Inventaris/goederen­verzekering

Een inventaris/goederenverzekering is voor dakdekkers handig aangezien er sprake is van een dure inventaris of dure goederen. Bij deze verzekering worden de spullen vergoed die voor jou als dakdekker nodig zijn om je werkzaamheden uit te voeren.

Rechtsbijstandverzekering

Als dakdekker is het mogelijk dat er bij aanvaringen met leveranciers, klanten en dergelijke partijen juridische hulp nodig is. De bedragen voor deze hulp kunnen echter hoog oplopen. Hierom wordt dus een zakelijke rechtsbijstandverzekering aangeraden. Wat precies gedekt wordt verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Construction All Risk (CAR) verzekering

Aangezien een dakdekker bezig is met het renoveren, bouwen of verbouwen op een bepaald terrein, is het verstandig om een CAR verzekering te nemen. Hierbij gelden meerdere dekkingen. Zo wordt materiële schade aan de arbeid tijdens het bouwterrein gedekt. Ook worden de bouwmaterialen op het gehele bouwterrein vergoed in het geval van diefstal.

(Bestel)autoverzekering

Om alle spullen van punt A naar punt B te verplaatsen, gebruiken dakdekkers meestal een motorvoertuig. Een motorvoertuig verzekeren is verplicht. Verzeker het voertuig met een (bestel)autoverzekering. Verder is hierbij keuze tussen een WA-dekking, een WA+- dekking en de volledige CASCO dekking.

Werkmaterialenverzekering 

Dakdekkers maken gebruik van veel werkmaterialen. Deze materialen zijn essentieel voor het vervullen van opdrachten. Echter bestaat er een risico dat deze materialen schade oplopen. Dek je dus voor deze kosten in met een werkmaterialenverzekering.

Transportverzekering

Als ondernemer vervoer je niet altijd zelf de handelsgoederen of eigen spullen. Hierbij loop je echter het risico dat het fout gaat bij de andere partij. Voor de schade die je daarbij loopt kan jij je dus verzekeren met een transportverzekering.

Is het mogelijk om een AVB bij een ander verzekeraar af te sluiten dan de andere verzekeringen?

Bij het afsluiten van verzekeringen wordt er gekeken naar verschillende verzekeraars. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) bij de verzekeraar ACL Verzekeringen af te sluiten en de overige verzekeringen bij een andere verzekeraar af te sluiten. Ja, het is dus mogelijk om een AVB bij een andere verzekeraar af te sluiten dan de andere verzekeringen.

Welke dakdekker verzekeringen zijn handig indien ik personeel in dienst heb?

Indien je personeel in dienst hebt, is het handig om andere verzekeringen af te sluiten, zoals een verzuimverzekering. Ook kan een WEGAM/WABM handig zijn. WEGAM/WABM staat voor werkgeversaansprakelijkheid voor bestuurders van motorrijtuigen.

Klik hier voor meer informatie over personeelsverzekeringen.

Zitten er voordelen aan het afsluiten van meerdere dakdekker verzekeringen tegelijk?

Het voordeel van het afsluiten van meerdere dakdekker verzekeringen is de pakketkorting. Een pakketkorting is op zijn max 10%.

Is het verplicht om mijn bus van werk te verzekeren via een zakelijke autoverzekering?

Indien het voertuig op naam staat van het bedrijf, is het verplicht om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. De zakelijk gereden kilometers zijn niet verzekerd, indien je een reguliere autoverzekering hebt en je de zakelijk gereden kilometers niet aangeeft. Een zakelijke autoverzekering wordt dus aangeraden.

Meer vragen

Vraag offerte aan

Vul dit formulier (digitaal) in en stuur dit per e-mail naar info@verzekekeringen24.nl en ontvang spoedig een scherpe premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Vul offerte formulier in
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Berekening hier eenvoudig je premie voor jouw verzekeringen. Ontvang hierbij als ondernemer uiterlijk de volgende werkdag per e-mail een premieberekening op maat.

Bereken premie

Verzekeraars die wij onder andere meenemen in onze vergelijking

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?