Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Verzekerd voor schade door een bestuursfout

Premie berekenen

De bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering biedt de voormalige, huidige en toekomstige bestuurders en commissarissen van besloten en naamloze vennootschappen (BV en BV) bescherming tegen aanspraken op hun privé vermogen. Bestuurders en commissarissen kunnen hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld, dat wil zeggen dat elke persoon afzonderlijk kan worden aangesproken voor de totaal te verhalen vermogensschade, ook al is deze (mede) veroorzaakt door een medebestuurder of -commissaris.

Tegenwoordig weet de rechter steeds beter de weg naar het privévermogen van bestuurders en commissarissen te vinden. Als gevolg hiervan is een goede bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering steeds meer een noodzaak geworden. Niet alleen groeit het aantal claims tegen bestuurders en commissarissen, maar wat met name opvalt is dat steeds hogere schadevergoedingen worden verlangd en door de rechter worden toegewezen.

Veel gestelde vragen

Wat is het?

De kern van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is het bieden van bescherming van het privévermogen van bestuurders, commissarissen en toezichthouders.
Sinds in de jaren ’80 verscheidene nieuwe anti-misbruikwetten zijn aangenomen, is de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen aanzienlijk verscherpt, met als gevolg dat het voor de bestuurders en commissarissen bijna niet meer mogelijk is om zich achter de rechtspersoon te verschuilen voor iets waar zij zelf aansprakelijk voor zijn of worden geacht.

Hoe duur?

De premie van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van de organisatie waarvoor je een verzekering afsluit en het te verzekeren bedrag. Dat kan liggen tussen de 20,- en 60,- euro per maand.

Voor wie?

1) Voor besloten en naamloze vennootschappen met een consolideerde jaaromzet tot € 25 miljoen.
2) Voor (coöperatieve) verenigingen en stichtingen met een balanstotaal tot € 5 miljoen.
3) Voor vereniging van eigenaren met iedere omvang, behalve indien negatief balanstotaal, slapend, zonder reservefonds, niet ingeschreven bij de KvK.

Is een rechtsbijstand niet voldoende?

Nee, in beginsel biedt een rechtsbijstandpolis geen dekking voor bestuurders of commissarissen. Hiervoor dient u een aparte bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Meer vragen

Premie berekenen

Premie berekenen

Welke verzekeraars vergelijken wij?

+ nog 33 andere aanbieders

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?