Verzekeringen voor ZZP’ers

Ontdek welke verzekering voor jou als ZZP’er onmisbaar is!

Premie berekenen

Wij helpen je met het vinden van passende ZZP verzekering

Elke ZZP’er weet dat dit belangrijk is, maar niet iedere ZZP’er weet welke bedrijfsverzekeringen er belangrijk zijn voor de onderneming. Wij helpen je hier bij!

Vind de passende ZZP verzekering
 • Snel je risico’s inzichtelijk met de risicoscan.
 • Je hoeft zelf niets meer uit te zoeken.
 • Zie welke bedrijfsverzekering je echt nodig hebt.
Vind passende verzekering
Afsluiten via Verzekeringen24
 • Vergelijking van minimaal 5 verzekeraars.
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies beoordeeld met een 8.4.
 • Goed verzekerd, tegen een scherpe premie.
Premie berekenen

Starten als ZZP’er?

Wanneer je bedrijfsverzekeringen regelen?

Starten als ZZP’er, je hebt er zin in. En bent er lekker druk mee. Dus bedrijfsrisico’s in beeld brengen, staat niet bovenaan je lijstje. Neem juist in het begin van je ondernemersavontuur tijd hiervoor. Zie het als een taak van je ondernemerschecklist om te weten welke bedrijfsverzekeringen je voor jouw bedrijf echt nodig hebt. Want je kunt risico’s verzekeren, of maatregelen nemen om risico’s te beperken. Hoe dan ook, het belangrijkst is dat je ze goed in kaart hebt en dat je erover nagedacht hebt. Start daarom de risicoscan!

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Dat is afhankelijk van je activiteiten.

Wat je precies gaat doen als ZZP’er bepaald of je bijvoorbeeld een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig hebt. Ook je bezittingen (auto, gereedschap, invenatris/goederen etc) wil je waarschijnlijk goed verzekerd hebben. Er is een aantal verzekeringen die je sowieso in gedachten moet nemen bij het starten van jouw bedrijf.

Onderstaand overzicht toont de verzekeringen die andere (startende) ZZP’ers het meest kiezen als zij een eigen bedrijf starten.

Verzekeringen

$ 99

Per Month

Onmisbaar

$ 99

Per Month
 • X
 • X (WA is verplicht)
Vraag aan

Meest gekozenPopulair

$ 99

Per Month
 • X
 • X
 • X
Vraag aan

Volledig

$ 99

Per Month
 • X
 • X
 • X
 • X
 • X
 • X
Vraag aan

Verschillende bedrijfsverzekeringen in het kort

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Vergoedt schade aan spullen van anderen of als anderen letsel oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) is de basis verzekering voor elke ondernemer.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de financiële schade door een verkeerd advies en/of gemaakte fouten tijdens werkzaamheden.
Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
De bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering biedt de voormalige, huidige en toekomstige bestuurders en commissarissen van besloten en naamloze vennootschappen (BV en BV) bescherming tegen aanspraken op hun privé vermogen.
Bedrijfsmiddelen
Een inventarisverzekering is een verzekering die schade aan je bedrijfsinventaris verzekert. Bijvoorbeeld schade door brand, storm, water, of diefstal.

De inventaris bestaat niet alleen uit voorraden. Het zijn alle goederen, voorraden, machines, apparatuur en andere bedrijfsmiddelen die aanwezig zijn in het gebouw waar je als ondernemer actief bent. Denk bijvoorbeeld ook aan grondstoffen of kasgeld. Ook deze spullen verzeker je met een inventarisverzekering.

Bedrijfsschade
Deze verzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen als jouw bedrijf door materiële schade geheel of gedeeltelijk stil komt te liggen. Zodat je de vaste lasten kunt blijven betalen. Deze verzekering kan alleen in combinatie met een inventarisverzekering afgesloten worden.
Premie berekenen
Rechtsbijstandverzekering
Als ondernemer loop je het risico verwikkeld te raken in een conflict met een klant, leverancier of werknemer. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische bijstand, ook bij dreigende conflicten. Daarmee voorkom je dat dit in de papieren loopt.
Zakenreis
Deze zakenreis verzekering vergoedt schade als je voor je werk op reis bent. Je kunt de verzekering afsluiten voor iedereen die namens jouw bedrijf zakenreizen naar het buitenland maakt.
Arbeidsongeschiktheidverzekering
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ben je als ZZP’er verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.
Cyber risk
Een cyberverzekering verzekert onder andere tegen de gevolgen van hacking, zoals diefstal van gegevens of inbreuk op systemen, verlies van data en bedrijfsstilstand.
Bedrijfsauto
De (zakelijke) autoverzekering dekt onder andere schade die je aan anderen toebrengt. Het gaat hierbij om materiële en letselschade.
Overige bedrijfsverzekeringen
Voor elk risico is inmiddels bijna wel een verzekering te vinden waar wij je bij kunnen helpen. Hier vind je meer informatie over de overige bedrijfsverzekeringen. Eventueel kunnen wij je ook helpen met het afdekken van de risico’s door je algemene voorwaarden hierop aan te passen.

Verzekeraars die wij onder andere meenemen in onze vergelijking

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?