MKB verzekeringen

De belangrijkste verzekeringen voor je onderneming!

Premie berekenen

Wij helpen je met het vinden van passende MKB bedrijfsverzekeringen

Elke ondernemer weet dat dit belangrijk is, maar niet iedere ondernemer weet welke bedrijfsverzekeringen er belangrijk zijn voor de onderneming. Wij helpen je hier bij!

Vind de passende bedrijfsverzekering
 • Snel je risico’s inzichtelijk met de risicoscan.
 • Je hoeft zelf niets meer uit te zoeken.
 • Zie welke bedrijfsverzekering je echt nodig hebt.
Start risicoscan
Afsluiten via Verzekeringen24
 • Vergelijking van minimaal 5 verzekeraars.
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies beoordeeld met een 8.4.
 • Goed verzekerd, tegen een scherpe premie.
Premie berekenen

Verschillende MKB bedrijfsverzekeringen in het kort

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Vergoedt schade aan spullen van anderen of als anderen letsel oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) is de basis verzekering voor elke ondernemer.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de financiële schade door een verkeerd advies en/of gemaakte fouten tijdens werkzaamheden.
Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
De bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering biedt de voormalige, huidige en toekomstige bestuurders en commissarissen van besloten en naamloze vennootschappen (BV en BV) bescherming tegen aanspraken op hun privé vermogen.
Bedrijfsmiddelen
Een inventarisverzekering is een verzekering die schade aan je bedrijfsinventaris verzekert. Bijvoorbeeld schade door brand, storm, water, of diefstal.

De inventaris bestaat niet alleen uit voorraden. Het zijn alle goederen, voorraden, machines, apparatuur en andere bedrijfsmiddelen die aanwezig zijn in het gebouw waar je als ondernemer actief bent. Denk bijvoorbeeld ook aan grondstoffen of kasgeld. Ook deze spullen verzeker je met een inventarisverzekering.

Bedrijfsschade
Deze verzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen als jouw bedrijf door materiële schade geheel of gedeeltelijk stil komt te liggen. Zodat je de vaste lasten kunt blijven betalen. Deze verzekering kan alleen in combinatie met een inventarisverzekering afgesloten worden.
Premie berekenen
Rechtsbijstandverzekering
Als ondernemer loop je het risico verwikkeld te raken in een conflict met een klant, leverancier of werknemer. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische bijstand, ook bij dreigende conflicten. Daarmee voorkom je dat dit in de papieren loopt.
Zakenreis
Deze zakenreis verzekering vergoedt schade als je voor je werk op reis bent. Je kunt de verzekering afsluiten voor iedereen die namens jouw bedrijf zakenreizen naar het buitenland maakt.
Personeelsverzekeringen
Personeel zorgt (waarschijnlijk) voor meer omzet, maar ook voor meer risico’s. Denk aan een werknemer die langdurig ziek wordt. Of een ongeval op het werk, waardoor je vervolgens kosten maakt als werkgever. Met personeelsverzekeringen dek je deze risico’s af.
Arbeidsongeschiktheidverzekering
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ben je als ZZP’er verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.
Cyber risk
Een cyberverzekering verzekert onder andere tegen de gevolgen van hacking, zoals diefstal van gegevens of inbreuk op systemen, verlies van data en bedrijfsstilstand.
Bedrijfsauto
De (zakelijke) autoverzekering dekt onder andere schade die je aan anderen toebrengt. Het gaat hierbij om materiële en letselschade.
Overige bedrijfsverzekeringen
Voor elk risico is inmiddels bijna wel een verzekering te vinden waar wij je bij kunnen helpen. Hier vind je meer informatie over de overige bedrijfsverzekeringen. Eventueel kunnen wij je ook helpen met het afdekken van de risico’s door je algemene voorwaarden hierop aan te passen.

Onderstaand overzicht toont de verzekeringen die andere MKB ondernemers het meest kiezen als zij een eigen bedrijf hebben, met personeel in dienst. In elk geval is een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering eigenlijk onmisbaar. En afhankelijk van het soort bedrijf en het beroep dat je hebt, zijn andere bedrijfsverzekeringen zeker aan te raden.

Verzekeringen

$ 99

Per Month

Onmisbaar

$ 99

Per Month
 • X
 • X (WA is verplicht)
Vraag aan

Meest gekozenPopulair

$ 99

Per Month
 • X
 • X
 • X
Vraag aan

Volledig

$ 99

Per Month
 • X
 • X
 • X
 • X
 • X
 • X
 • X
Vraag aan

En later?

Naast alle bedrijfsverzekeringen die je nu hebt bekeken, betekent een eigen bedrijf starten ook dat je geen pensioen meer opbouwt bij een werkgever. Pensioen opbouwen doe je vanaf nu zelf, anders gebeurt het niet. En overlijd je, dan wil je dat jouw partner of gezin gewoon in het huis kan blijven wonen.

Pensioen (inkomen voor later)

Als je een eigen bedrijf start, dan bouw je geen pensioen meer op via je werkgever. Er zijn verschillende manieren om toch een inkomen voor later op te bouwen. Zoals een lijfrenteverzekering of (bank)sparen of -beleggen (box 1 of 3). Of aflossen op je hypotheek. Eigenlijk is niet 1 van deze opties de beste. Dat hangt af van jouw persoonlijk situatie en wensen. Waarschijnlijk levert een combinatie van deze producten het beste resultaat voor je op. Wij kunnen je hierbij helpen!

Risico van overlijden

Overlijd je, dan wil je dat jouw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken. Met een overlijdensrisico­verzekering kunnen ze in hetzelfde huis blijven wonen, en de kinderen kunnen later gewoon studeren. Ook als startende ondernemer laat je jouw familie dan goed achter.

Verzekeraars die wij onder andere meenemen in onze vergelijking

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?