Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering MKB

Vergoedt schade aan spullen van anderen of als anderen letsel oplopen

Premie berekenen

Dit is de basis verzekering voor elke ondernemer! Deze verzekering beschermt je bedrijf tegen schadeclaims als je bedrijf aansprakelijk wordt gesteld voor de schade aan anderen die ontstaat door je bedrijf, medewerkers, producten of door jezelf.

Daarom bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • Dekt schade wanneer iemand gewond raakt of iets kapot gaat.
  • Ben jij als ondernemer aansprakelijk voor die schade, dan moet je die vergoeden.
  • Helpt ook bij verweer, als je bijvoorbeeld onterecht aansprakelijk wordt gesteld.
Afsluiten via Verzekeringen24
  • Vergelijking van minimaal 5 verzekeraars.
  • Onafhankelijk en persoonlijk advies beoordeeld met een 8.4.
  • Goed verzekerd, tegen een scherpe premie.

Veel gestelde vragen

Mijn beroep staat niet in de lijst, wat nu?

Indien je beroep niet in de lijst hierboven staat voor het maken van een premie berekening voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, dan kan je hier alsnog eenvoudig een premie berekening aanvragen.

Voor wie?

De aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven is geschikt voor elke ondernemer (zzp’er of mkb’er). Ongeacht de jaaromzet of aantal medewerkers. Voor iedere rechtsvorm (eenmanszaak, BV, NV, VOF, stichting en/of vereniging en maatschap). En voor verschillende branches, zoals, zakelijke dienstverlening, ICT, bouw, industrie, horeca, zorg, en transport.

Daarom wordt de AVB door de meeste ondernemers afgesloten. 58% van de ondernemers beschikt over een AVB volgens onderzoek van ZZP Barometer.

Hoe duur?

De premie is afhankelijk van de werkzaamheden van de onderneming. Dit komt met name door de risico’s. Een aannemer loopt grotere risico’s dan een ontwerpbureau. Gemiddeld kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ongeveer €10,- per maand. Je kan de hoogte van de kosten eenvoudig zelf inschatten op onze website. Bereken hieronder wat de verzekering kost.

Verzekering verplicht?

Veroorzaak je als ondernemer schade tijdens het werk? Dan is dit niet gedekt met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Je hebt dan een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze verzekering is niet verplicht, wel verstandig! Helemaal als je personeel in dienst hebt. Hoewel de kans op schadeclaims meestal klein is, kan de impact op je bedrijf heel groot zijn. Een fout van jou of een werknemer kan zomaar duizenden euro’s kosten.

Wanneer wordt je aansprakelijk gesteld?

Precies op de momenten dat je het niet verwacht, kan je aansprakelijk worden gesteld voor een schade. Ongeacht of dit jouw schuld is of niet.

Het kan ook door een werknemer van jou gebeuren. Een flinke schadeclaim kan zelfs tot een faillissement leiden. Je particuliere aansprakelijkheidsverzekering biedt dan geen uitkomst.

Veel ondernemers hebben daarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Die biedt dekking in veel verschillende situaties.

Wat is het verschil tussen een bedrijfs- en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor schade aan spullen (=zaak) of personen (=letsel) waarin je als ondernemer aansprakelijk wordt gesteld.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (bav) dekt de financiële schade die je als dienstverlener veroorzaakt als je een opdracht niet goed uitvoert, of als je verkeerd advies geeft.

Kan ik mijn aansprakelijkheid niet volledig afdekken middels mijn algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden zijn een goede manier om duidelijk vast te leggen waar je wel en niet aansprakelijk voor kunt worden gehouden.

Maar je kunt niet zomaar alles uitsluiten in de algemene voorwaarden.

Wettelijk gezien mag je in elk geval niet aangeven dat je niet aansprakelijk bent voor schade door opzet of ‘bewuste roekeloosheid’.

Is de opdrachtgever een consument, dan is de wet strenger. Je mag je eigen aansprakelijkheid dan helemaal niet beperken in de algemene voorwaarden. De consument wordt namelijk als zwakkere partij gezien die bescherming nodig heeft.

Meer vragen

Premie berekenen

Premie berekenen

Welke verzekeraars vergelijken wij?

+ nog 33 andere aanbieders

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Hulp nodig?

Weten welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt?